UKUSNO
Jugoslovenke su stalno pravile ovaj kolač! Starinski recept naših bakica će vas oduvati, idealan za praznike
Meki biskvit koji miriše na kokos i čokoladu dobro je poznat specijalitet
Evo kako se spremaju čuveni čupavci!
Za biskvit:
3 jajeta
200 ml ulja
200 g šećera
300 g brašna
1 kesica praška za pecivo
100 ml mleka
Preliv od čokolade:
100 g čokolade za kuvanje
250 g margarina
200 ml mleka
1 čaša šećera
I još:
200-250 g kokosa
Priprema
Odvojite belanca od žumanca, pa belanca mikserom umutite. Umešajte šećer pa još malo mutite i dodajte žumanca. Zatim smanjite brzinu pa sipajte mleko i ulje. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte u masu i lagano promešajte kašikom da smesa ne padne. Pleh obložite pek papirom. Zatim pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se prohladi, pa secite na kocke. Zagrejte margarin da se otopi pa umešajte čokoladu i dodajte šećer. Sipajte mleko pa pustite da provri. Zatim skinite sa vatre. Umešajte kokos. Umačite kocke u čokoladu pa pospite kolače kokosom. Ređajte kolače na poslužavnik pa stavite u frižider da se prohladi.
Bonus video:
(Espreso / Trpeza/ Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!